Artikel 1: Definities
1.1 Pootsitief: Lynne den Boer, verlatingsangst-expert, hondengedragstherapeut en kynologisch instructrice, gevestigd te Nijkerk, ingeschreven bij de KVK onder registratienummer 78631750, wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als hondengedragstherapeut.
1.2 Diensten: welzijnsgerichte verlatingsangsttrajecten, hondengedragstrajecten, training, preventie-advies en het beschikbaar stellen van een snuffelweide.
1.3 Cliënt: de opdrachtgever die gebruik dient te maken van de dienst(en) van Pootsitief.
1.4 Overeenkomst: de overeenkomst van opdracht in de zin van artikel 400, BW 7 (7:400) waarbij Pootsitief tegen een overeengekomen vergoeding werkzaamheden verricht en waarbij de algemene voorwaarden van toepassing zijn verklaard.
1.5 Nazorgperiode: de vooraf bepaalde en overeengekomen tijdsduur van de nazorg van Pootsitief m.b.t. gedragstrajecten.
1.6 Indien hondengedragstherapeut niet steeds strikte naleving van deze voorwaarden verlangt, betekent dit niet dat de bepalingen daarvan niet van toepassing zijn of dat hondengedragstherapeut in enigerlei mate het recht zou verliezen om in andere gevallen de stipte naleving van de bepalingen van deze voorwaarden te verlangen.
Artikel 2: Toepasselijkheid van deze voorwaarden en de totstandkoming van deze overeenkomst
2.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle door de cliënt gewenste en afgenomen diensten en facturen van hondengedragstherapeut nadat deze door hondengedragstherapeut zijn aanvaard, voor zover van deze voorwaarden niet uitdrukkelijk en schriftelijk is afgeweken.
2.2 Een overeenkomst komt tot stand wanneer hondengedragstherapeut en cliënt digitaal schriftelijk een afspraak maken over aangeboden diensten van hondengedragstherapeut.
2.3 Goedkeuring van de afspraak middels het boekingssysteem geldt als het bewijs van de totstandkoming van de overeenkomst.
2.4 Van toepassing is steeds de laatste versie van deze algemene voorwaarden welke op de website zijn terug te vinden.
Artikel 3: Uitvoering van diensten
3.1 Hondengedragstherapeut staat in voor het onderhouden van haar capaciteiten, kwaliteit en deskundigheid om haar diensten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.
3.2 De cliënt zal naar beste kunnen en zover mogelijkheden het toelaten, tijdens de duur van de diensten, de gegeven aanwijzingen, adviezen en praktische handvatten van hondengedragstherapeut opvolgen.
3.3 Honden die door hondengedragstherapeut worden bezocht of waar mee word samengewerkt, dienen vrij te zijn (gevaccineerd of getiterd) van besmettelijke ziektes (b.v. Parvo) + in- en uitwendige parasieten (b.v. Giardia, vlooien).
3.4 Er zijn geen toezeggingen gedaan door hondengedragstherapeut indien deze niet schriftelijk zijn bevestigd door haar.
Artikel 4: Tarieven en betalingen
4.1 Hondengedragstherapeut heeft recht op een vergoeding van haar diensten, welke bij de overeenkomst van opdracht is vastgesteld.
4.2 Eventuele reiskostenvergoeding worden los gefactureerd.
4.3 Het tot stand komen van de overeenkomst, zie artikel 2, leidt tot een verplichting van betaling.
4.4 Hondengedragstherapeut heeft het recht de betaling vooraf te vergen en de werkzaamheden op te schorten tot een (volgende) betaling is voldaan.
4.5 Betalingen dienen te worden voldaan via Ideal welke voortvloeit uit het boekingssysteem.
4.6 Indien de cliënt een afspraak eenzijdig, minder dan 24u van tevoren annuleert, vindt er geen restitutie plaats.
4.7 Indien de cliënt een afspraak mimimaal 24u van tevoren annuleert, vindt er 100% restitutie plaats.
4.8 Het is tevens mogelijk om pakketten met hierin strippenkaarten aan te schaffen. Deze dienen geheel vooraf te worden betaald. De geldigheidsduur van de kaarten staan beschreven bij de dienst en variëren van 3 – 12 maanden. Niet gebruikte strippen komen na deze termijn te vervallen zonder restitutie.
4.9 Strippenkaarten zijn gebonden aan de hond en niet overdraagbaar.
4.10 Hondengedragstherapeut heeft het recht de tarieven op enig moment, wanneer gewijzigde omstandigheden dit verlangen, aan te passen. Aangepaste tarieven worden zo spoedig mogelijk gedeeld met cliënten.
4.11 In geval van liquidatie, faillissement, beslag of surseance van betaling van de cliënt zijn de vorderingen van hondengedragstherapeut onmiddellijk opeisbaar.
4.12 Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.
Artikel 5: Informatieverstrekking
5.1 Cliënt stelt alle informatie die voor de uitvoering van de opdracht relevant is, zie de vragenlijst, tijdig beschikbaar aan hondengedragstherapeut.
5.2 Bij het niet tijdig beschikbaar stellen van de informatie, zal de afspraak kosteloos eenmalig verplaatst worden. Indien de informatie dan nog niet tijdig is aangeleverd, word de dienst geannuleerd waarbij 50% van de afgesproken vergoeding in rekening wordt gebracht.
5.3 Cliënt staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de ter beschikking gestelde gegevens, ook indien deze van derden afkomstig zijn.
5.4 Hondengedragstherapeut zal de gegevens vertrouwelijk behandelen.
5.5 Cliënt vrijwaart hondengedragstherapeut voor elke schade die voortvloeit uit het niet voldoen aan het in dit artikel gestelde.
5.6 Contact vind bij voorkeur plaats per mail. Voor enkele diensten zal het telefoonnummer van hondengedragstherapeut met de cliënt worden gedeeld om informatie uit te wisselen. Het is de cliënten niet toegestaan dit nummer met derden te delen.
Artikel 6: Uitvoering van de overeenkomst
6.1 Cliënt dient de leeftijd van 18 jaar te hebben bereikt, voorafgaand aan een overeenkomst met hondengedragstherapeut.
6.2 Hondengedragstherapeut voert de dienst uit naar beste inzicht en vermogen. Zij is niet aansprakelijk voor het niet bereiken van het door de cliënt beoogde resultaat. Cliënt erkent dat het resultaat niet direct zichtbaar zal zijn en tevens dat resultaten mede afhankelijk zijn van de inzet van de cliënt. Bij het uitblijven van het gewenste resultaat blijft onverkort de betalingsverplichting bestaan.
6.3 Trainingsconsulten, begeleiding via whatsapp & evaluatiegesprekken n.a.v. gedragstrajecten dienen altijd binnen de looptijd van het gekozen traject te worden ingepland. Dit omvat 4 weken voor traject Bijzonder, 8 weken voor traject Episch en 12 weken voor traject Legendarisch. De looptijd start op het moment dat het behandelplan bij de klant is aangeleverd per mail.
6.4 Extra losse trainingsconsulten kunnen ook na de looptijd worden ingepland.
6.5 Al het materiaal dat met de cliënt wordt gedeeld, inclusief maar niet beperkt tot video’s, e-mails,
werkbladen, bijlagen, artikelen en afbeeldingen zijn bedrijfseigen, gemaakt voor specifiek individueel gebruik
van de cliënt, en mogen niet met anderen worden gedeeld zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van
de hondengedragstherapeut.
6.6 Garantie: cliënt is geadviseerd en begrijpt dat gedragsverandering of het elimineren van gedrag niet is gegarandeerd. De enigste garantie die wordt aangeboden is dat verlatingsangst-expert en hondengedragstherapeut haar uiterste best doet om de cliënt te ondersteunen. Cliënt erkent dat hondentraining geen exacte resultaten kunnen opleveren en het niet opvolgen van professioneel advies dat aan hen wordt gegeven, kan leiden tot een escalatie van het gedrag en trainingsproblemen. Tevens is cliënt zich bewust van het feit dat de verlatingsangst-expert/hondengedragstherapeut geen dierenarts of medisch professional is en geen diagnoses stelt over medische omstandigheden.
Artikel 7: Aansprakelijkheid
7.1 Deelname aan gedragstrajecten, training of een bezoek aan de snuffelweide gebeurt op eigen risico. De cliënt is te alle tijden aansprakelijk voor het gedrag en eventuele gevolgen daarvan van zijn of haar hond(en).
7.2 Hondengedragstherapeut kan niet aansprakelijk worden gesteld voor medische aandoeningen (psychisch of fysiek) welke de hond(en) oploopt tijdens of na het uitvoeren van haar diensten.
7.3 Hondengedragstherapeut kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het eventueel ontsnappen/weglopen van de hond(en) van cliënt.
7.4 Het sluiten van een overeenkomst met hondengedragstherapeut verandert niets aan de risicoaansprakelijkheid van de cliënt en/of derden voor door een hond aangebrachte schade in de zin van Burgerlijk Wetboek 6, artikel 179 (Art. 6:179 BW).
7.5 De cliënt wordt geacht een aansprakelijkheidsverzekering voor derden (WAP) afgesloten te hebben, welke ook voor zijn of haar hond(en) geldig is.
7.6 Hondengedragstherapeut is niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit deze overeenkomst, tenzij de schadelijk opzettelijk of met grove schuld is veroorzaakt.
7.7 Hondengedragstherapeut is niet aansprakelijk voor schade ontstaan doordat zij is uitgegaan van door of namens cliënt verstrekte onjuiste of onvolledige gegevens.
7.8 Cliënt blijft te allen tijden zelf verantwoordelijk voor het toepassen of uitvoeren van kennis of handelingen zoals opgedaan tijdens een overeenkomst.
7.9 In het geval dat hondengedragstherapeut een schadevergoeding verschuldigd is aan cliënt bedraagt de schade niet meer dan het bedrag dat door hondengedragscoach in rekening is gebracht in de drie maanden voorafgaand aan het ontstaan van de schade, tenzij de wet anders bepaalt.
7.10 Cliënt vrijwaart hondengedragstherapeut tegen alle aanspraken van derden die verband houden met de door haar geleverde diensten en producten.
Artikel 8: Overmacht
8.1 In geval van overmacht zijn partijen gerechtigd de overeenkomst te onderbreken of verplaatsen. Van overmacht is onder meer sprake indien de uitvoering van de overeenkomst, al dan niet tijdelijk, wordt verhinderd door omstandigheden waar partijen redelijkerwijs geen invloed op uit kunnen oefenen, zoals ziekte, overlijden binnen familiaire kring, een pandemie, ongevallen, brand, een pandemie of overheidsmaatregelen.
8.2 Indien zich een situatie als in het eerste lid van dit artikel omschreven voordoet, of andere omstandigheden plaatsvinden waardoor de overeenkomst tijdelijk niet voortgezet kan worden, worden de verplichtingen opgeschort zo lang partijen niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Partijen zoeken in een dergelijke situatie gezamenlijk naar een oplossing. Indien deze situatie voortduurt zonder passende oplossing, hebben beide partijen het recht de overeenkomst schriftelijk te ontbinden zonder ongedaan making. De tot dan toe gemaakte kosten en gewerkte uren worden onmiddellijk opeisbaar.
8.3 In geval van een zakelijke overeenkomst zijn partijen gehouden de werkzaamheden te verplaatsen en blijft de betalingsverplichting in stand.
Artikel 9: Intellectueel eigendom
9.1 Alle door hondengedragstherapeut verstrekte stukken, zoals adviezen, methoden, stappenplannen, hulpmiddelen, verslagen en richtlijnen zijn uitsluitend bestemd om te worden gebruikt door de cliënt inzake de diensten van hondengedragstherapeut en mogen niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van hondengedragstherapeut worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of ter kennis aan derden worden gebracht.
9.2 Het is cliënt niet toegestaan beeld- en/of geluidsopnames te maken tijdens een les. Indien hondengedragstherapeut materiaal wenst te maken in het kader van voortgang zal dit altijd in overleg gebeuren.
9.3 Elke handeling in strijd met het in dit artikel gestelde wordt gezien als inbreuk op het auteursrecht.
9.4 Bij inbreuk komt hondengedragstherapeut een vergoeding toe ter hoogte van tenminste driemaal de door haar gebruikelijk gehanteerde licentievergoeding voor een dergelijke vorm van gebruik, zonder enig recht te verliezen op vergoeding van overige geleden schade.
Artikel 10: Geheimhouding
10.1 Hondengedragstherapeut zal alle haar verstrekte informatie als vertrouwelijk behandelen voor zover dit voortvloeit uit de aard van de informatie of bij nadrukkelijk verzoek van de cliënt.
10.2 Hondengedragstherapeut behoudt het recht de door de uitvoering van haar diensten toegenomen kennis voor andere doeleinden te gebruiken, voor zover hierbij geen vertrouwelijke informatie ter kennis aan derden wordt gebracht.
10.3 Hondengedragstherapeut zal eventueel (en in overleg) gemaakte video- en of fotomateriaal tijdens haar diensten niet gebruiken voor andere doeleinden dan de gedragstherapeutische behandeling, tenzij de cliënt hier schriftelijke of mondeling toestemming voor heeft gegeven.
10.4 Beide partijen zijn gehouden tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun overeenkomst hebben verkregen. Cliënt wordt voor meer informatie verwezen naar de privacyverklaring.
Artikel 11: Bijzondere bepalingen
11.1 Hondengedragstherapeut behoudt zich het recht voor cliënten die door hun gedrag het verloop van de werkzaamheden belemmeren of bemoeilijken, van verdere deelneming uit te sluiten. Uitsluiting laat de verplichting tot betaling van de kosten onverlet.
11.2 Wanneer hondengedragstherapeut waarneemt dat cliënt haar/zijn hond fysiek corrigeert, is verdere deelneming direct uitgesloten zonder restitutie.
11.3 Cliënten hebben op ieder moment recht om de opdracht te beëindigen, dit leid echter niet tot een restitutie van reeds betaalde gelden of betalingsverplichting.
Artikel 12: Klachten
12.1 Indien de cliënt niet tevreden is over hondengedragstherapeut of over de geleverde diensten, dan kan de cliënt een schriftelijke en gemotiveerde klacht indienen bij haar. Hondengedragstherapeut zal samen met de cliënt proberen het probleem op te lossen.
12.2 Cliënt is verplicht om klachten zo snel mogelijk na het ontstaan, maar uiterlijk binnen 14 kalenderdagen, kenbaar te maken volgens de richtlijnen uit artikel 12.1.
12.3 Hondengedragstherapeut streeft ernaar de klacht binnen 10 kalenderdag te behandelen.
12.4 Hondengedragstherapeut dient in de gelegenheid te worden gesteld de tekortkoming te herstellen.
12.5 Het indienen van een klacht, schort de betalingsverplichting niet op.
Artikel 13: Geschilbeslechting
13.1 Op deze algemene voorwaarden is het Nederlands recht van toepassing.
13.2 Partijen zullen enkel een beroep op de rechter doen nadat zij zich tot het uiterste hebben ingespannen een geschil in onderling overleg te beslechten.
13.3 Alle geschillen zullen worden beslecht door de bevoegde rechter in het arrondissement waarin hondengedragstherapeut is gevestigd, tenzij een wettelijke verplichting anders bepaalt.
13.4 In afwijking van de wettelijke verjaringstermijnen, bedraagt de verjaringstermijn van alle vorderingen en verweren jegens hondengedragstherapeut 12 maanden.
Artikel 14: Slotbepaling
14.1 Over al het overige, niet bepaalde, beslist hondengedragstherapeut. Deze beslissingen zijn bindend.
Artikel 15: Aanvullende voorwaarden m.b.t. de snuffelweide
15.1 Er zijn 2 parkeerplekken beschikbaar, het is niet mogelijk om met meer auto’s het terrein te betreden.
15.2 Honden + eigenaren dienen in de auto te wachten totdat de voorgangers het parkeerterrein hebben verlaten.
15.3 Het gebruik van fysieke correctie(middelen) is verboden. Bij waarneming dient de cliënt het terrein direct te verlaten zonder teruggaaf van gelden.
15.4 Cliënt is verplicht de ontlasting van zijn/haar hond(en) op te ruimen.
15.5 Graven + overmatig blaffen dienen voorkomen te worden. Wanneer dit niet gebeurt of tot overlast zorgt, zal cliënt en zijn/haar hond(en) het terrein moeten verlaten en verdere afspraken worden geannuleerd.
15.6 Na gebruik dient de cliënt zelf meegebracht speelgoed + voertjes te verwijderen van de weide.
15.7 Loopse teefjes zijn niet toegestaan op de weide.
15.8 Cliënten dienen met respect met elkaar om te gaan.
15.9 De snuffelweide is enkel te bezoeken wanneer er een tijdsblok is gereserveerd + betaald via het boekingssysteem.
15.10 Schade aan het terrein veroorzaakt door een cliënt of zijn/haar hond dient direct gemeld te worden per mail bij hondengedragstherapeut en eventuele kosten worden bij cliënt in rekening gebracht.
15.11 Het is verboden om de hond(en) elders dan in de snuffelweide los te laten lopen. Op het parkeerterrein dienen honden dan ook te zijn aangelijnd.
15.12 Cliënt en hond(en) dienen zich enkel op het terrein te bevinden gedurende het gereserveerde tijdsblok.
15.13 Roken is op het gehele terrein verboden.
15.14 Per tijdsblok zijn er maximaal 4 personen & 6 honden toegestaan
15.15 Het maken en/of delen van beeldmateriaal met daarop personen/dieren anders dan de cliënt en zijn/haar hond(en) is verboden.
15.16 Voor de veiligheid staan er camera’s gericht op ons terrein en de snuffelweide. Met deze beelden word vertrouwelijk omgegaan.
15.17 De cliënt dient ten alle tijden in de snuffelweide aanwezig te zijn wanneer zijn/haar hond dit ook is.
15.18 De snuffelweide is enkel beschikbaar voor particulieren.
15.19 Buiten het parkeerterrein en de snuffelweide om is het niet toegestaan om elders met de hond uit te stappen op andere delen van het terrein.
Artikel 16: Aanvullende voorwaarden m.b.t. Verlatingsangst-trajecten
16.1 De trainingsperiode start op het moment dat de startsessie met de cliënt heeft plaatsgevonden, dus niet op het moment van betaling (wat vaak eerder is dan de eerste sessie).
16.2 De kosten voor de begeleiding dekken 1 live zoom-call per 2 weken met de verlatingsangst-expert en whatsapp support voor 4 werkdagen per week. Je krijgt maximaal 5 trainingsplannen per week, afhankelijk van hoe vaak de cliënt traint. De verlatingsangst-expert doet haar best om op werkdagen binnen 24u te reageren door op cliënt gestelde vragen, echter kunnen hier geen rechten aan worden ontleend.
16.3 Afhankelijk van het door cliënt gekozen traject, duurt de trainingsperiode 4, 8 of 12 weken. Wanneer de cliënt vervolgens wilt verlengen, is hier geen nieuw contract voor nodig & kan de verlenging door cliënt zelf via de website worden geboekt
16.4 Trainingsschema, voor de harde werkers onder ons; ga niet 24/7 trainen. Train circa 4-5 dagen per week en gun de hond daarnaast rust, wat het leerproces ook bevordert.
16.5 Onthoud dat het advies is om de hond, buiten de trainingsmomenten om, niet alleen te laten. Wanneer cliënt dit niet naleeft, zal er geen progressie optreden, de eerder opgedane progressie verdwijnen en de hond enkel meer angst ontwikkelen. Daarnaast is dit zeer nadelig voor het hondenwelzijn, waardoor de verlatingsangst-expert kan besluiten de overeenkomst op te schorten zonder restitutie.
16.6 Indien de cliënt een afspraak eenzijdig, minder dan 24u van tevoren annuleert, vindt er geen restitutie plaats en zullen de kosten voor 100% in rekening worden gebracht en is er geen mogelijkheid tot het opnieuw inplannen van de afspraak
16.7 Wanneer de verlatingsangst-expert plotseling weg moet gedurende de traject-periode van de cliënt zal dit zo spoedig mogelijk gemeld worden. De periode van het traject zal kosteloos verlengd worden met de tijd dat de verlatingsangst-expert is weg geweest.