Maandelijks  
informatieve blogs
 over 
alledaagse hondenzaken

Maandelijks publiceer ik een artikel over alledaagse hondenzaken. Deze artikelen zijn onderverdeeld in de volgende categorie├źn: gezondheid, gedrag, rassen & uitlaten. 

Gezondheid

Heupdysplasie

4-1-2021

Heupdysplasie is een regelmatig voorkomende ontwikkelingsstoornis binnen de hondenpopulatie. Het doel van dit artikel is om informatie te verschaffen over de huidige kennis en ontwikkelingen op het gebied van HD, factoren die van invloed zijn op de ontwikkeling van deze aandoening en de diagnostische technieken.

5 signalen van een gezonde hond

12-5-2021

Iedere eigenaar wilt het beste voor zijn hond, dat deze gezond is. De afwezigheid van een ziekte hoeft niet per definitie te zeggen dat je hond ook daadwerkelijk gezond is, daar spelen veel meer factoren een rol bij. Daarentegen hoeft het niet zo te zijn dat een hond die niet ziek is, lichamelijk optimaal functioneert.

Gedrag

Mijn hond is perfect

13-2-2021

Mijn hond is perfect; of toch niet? Wat is een perfecte hond, bestaat hij eigenlijk wel? En wat verstaan we onder perfectie?

Waarom de dominantietheorie geen rol speelt in de opvoeding van een hond

28-11-2020

Deze keer een online lezing in plaats van een blog. In de lezing ga ik in op wat dominantie nu echt is en waarom ik niet geloof in de dominantietheorie en bijbehorende opvoedingsstijlen.

Knuffelen; liever niet

21-11-2020

Een uitgewerkte case naar aanleiding van mijn opleiding bij Annorlunda. Een hond die aangeeft knuffelen niet leuk te vinden. Hoe herken je dit gedrag, wat moet je vooral niet doen en wat juist wel? Inclusief video!

Rassen

Wie schuilt er eigenlijk achter dat lieve snoetje?

9-12-2020

In deze blog gaan wij kijken naar de innerlijke kenmerken van de vele hondenrassen (ruim 350!!) die onze wereld rijk is. Niet 1 voor 1, maar op een overzichtelijke wijze. Via deze weg hopen wij (toekomstige) hondeneigenaren meer inzicht te geven in de vraag waarom een hond doet wat hij doet en is dat wat bij jullie situatie en verwachtingen past?

Discriminatie of matchmaking?

11-10-2020

Geregeld krijgen wij de vraag of wij specifieke hondenrassen uitsluiten van deelname aan de groepswandelingen. Ons antwoord daarop is ja & nee. Graag verklaren wij ons nader in deze blog.

Uitlaten

(Voor-)oordelen over Uitlaatservices

5-6-2021

“Scheurende busjes, uitpuilende hokken, continue geblaf, chaos en bovenal de grote losgeslagen groepen die overal op afstormen”

Lang leve de lange lijn!

12-3-2021

Velen van jullie weten dat ik fan ben van wandelen met de lange lijn. Graag vertel ik jullie wat naar mijn mening de voordelen van deze lijn zijn en waarom een flexilijn geen lange lijn is (& ik een beetje anti flexilijn ben)

Snuffelwandelingen

10-12-2020

In deze blog wil ik jullie wegwijs maken in wat een snuffelwandeling is, voor wie deze wandelingen geschikt zijn, wat je ervoor nodig hebt & waarom het een goed idee is om op regelmatige basis dit soort wandelingen te maken.