Het vak als hondenuitlaatservicemedewerker kun je niet enkel uit boeken leren, maar zal je moeten onderbouwen met veel praktijkervaring. Deze ervaring heb ik opgebouwd door van kleins af aan al omringd te zijn met honden van alle rassen en met verschillende karakters. Daarnaast heb ik stages gelopen in hondenpensions, ben ik meer dan 10 jaar werkzaam geweest bij een hondenkennel en heb ik als paraveterinair ook in de kliniek de nodige honden in handen gehad.

Ook theoretisch ben ik goed onderlegd. Na mijn opleiding tot paraveterinair (dierenartsassistente), heb ik Diergezondheid & management in Dronten gestudeerd. Aansluitend heb ik mijn lesbevoegdheid behaald en was ik dan ook docent voor MBO leerlingen dierverzorging & paraveterinair aan het Wellantcollege. Uiteraard heb ik ook de opleiding tot professioneel medewerker hondenuitlaatservice behaald aan de Martin Gaus Academie.

Op dit moment ben ik nog lerende voor individueel instructeur en hondengedragstherapeut bij Annorlunda. Over circa 2 jaar verwacht ik volledig gediplomeerd te zijn en erkend als instructeur en gedragstherapeut. Zo hoop ik nóg meer honden en eigenaren te kunnen helpen.