Hondenuitlaatservice

Groepswandelingen

Wandeltijden

Maandag 13:45 – 14:45 (vrij)

Dinsdag 09:30 – 10:30 (vrij) & 13:45 – 14:45 (vol)

Donderdag 09:30 – 10:30 (vrij) & 13:45 – 14:45 (vrij)

De honden zullen maximaal 1 uur voor de wandeltijd worden opgehaald & uiterlijk 1 uur na de wandeltijd thuis gebracht.

Voor alle wandelmomenten, op de dinsdagmiddag na, zijn er nog enkele plekken vrij voor de groepswandeling! Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Wie kunnen er mee?

De groepswandelingen zijn toegankelijk voor naar mens & dier sociale teven & (chemisch) gecastreerde reuen vanaf de leeftijd van circa 6 maanden. Voor ongecastreerde reuen verwijzen wij vriendelijk door naar de bijbehorende, onderstaande, informatie.

Om de reistijd voor de honden zo kort mogelijk te houden, halen wij honden voor groepswandelingen op uit Hoogland, Vathorst, Nieuwland, Schothorst en Kattenbroek.

Ongecastreerde reuen

Naar jonge, ongecastreerde, reuen in de pubertijd zal kritisch worden gekeken of zij mee kunnen op groepswandeling. Door de enorme testosteronpiek die de reuen in de puberteit doormaken, zitten zij vrij snel hoog in de opwinding en in het bestijgen van andere honden. Dit vergroot de kans op onderlinge confrontaties en geeft binnen een groep veel spanning en onrust wat ten koste gaat van het plezier van zowel de puber als overige honden. Bij een te hoge opwinding/ het bestijgen van soortgenoten zal de puber tijdelijk worden aangelijnd om tot rust te komen wat incidenteel geen probleem is, maar het is voor een hond wel erg frustrerend als hij continue aangelijnd is en de rest lekker losloopt. Vandaar dat wij zeer selectief zijn in het aannemen van ongecasteerde reuen vanaf de leeftijd van circa 6 maanden. Rond de leeftijd van 2 – 2 1/2 jaar zijn veel reuen uit de pubertijd, daalt de hoeveelheid testosteron en daarmee vaak het explosieve gedrag. Na deze leeftijd zal de kans groter zijn dat uw ongecastreerde reu geschikt is voor de groepswandelingen.

Ongecastreerde teven

Teven die niet zijn gecastreerd zullen over het algemeen 1 tot 2x per jaar loops worden. De periode van loopsheid duurt circa 3 weken waarbinnen zij enkele dagen vruchtbaar is. Een loopse teef is gezien de geur die zij afscheidt tijdens de gehele loopsheid zeer aantrekkelijk voor reuen die op elk soort manier zullen proberen om de teef te dekken. Om de teef te beschermen tegen deze opdringerige reuen, het hoofd van reuen niet gek te maken en eventuele “ongelukjes” te voorkomen, zijn ongecastreerde teven gedurende de loopsheid uitgesloten van deelname aan groepswandelingen. Ga er als eigenaar vanuit dat dit voor ten minste 3 weken zal zijn. Individuele wandelingen zijn uiteraard wel mogelijk, waarbij wij op rustige plekken gaan lopen zonder andere honden.

Locatie

De groepswandelingen vinden plaats op een omheind bosgebied; Landgoed Pijnenburg van circa 6 hectaren. Dit gebied is speciaal ingericht voor professionele uitlaatservices. In dit gebied kunnen geen recreanten, andere honden, ruiters en/of wild komen. Wij hechten veel waarde aan veiligheid en zijn dan ook erg blij met dit gebied. Zo kunnen wij ook honden meenemen die normaliter niet los kunnen doordat zij bijvoorbeeld veel (na-) jagen.

Bij de groepswandelingen lopen wij in kleine groepen van maximaal 6 honden ongeveer 60 minuten waarbij de honden in alle veiligheid los kunnen lopen. Door de groepen klein te houden, kan ik mijn aandacht goed over de honden verdelen en het groepsproces waar nodig adequaat bijsturen. 

Veiligheid

De honden worden individueel in speciaal op maat gemaakte hokken vervoerd. In de hokken liggen antislip matten waardoor de honden met voldoende grip en zacht kunnen liggen tijdens de rit. In de bus is een elektrische dakventilator geïnstalleerd, zodat de ruimte waar de honden zich bevinden continue van frisse lucht wordt voorzien. Daarnaast is deze ruimte goed verlicht door middel van automatische verlichting. Verder is er in de bus een brandblusser + EHBO-kit aanwezig.

Tijdens de wandeling dragen alle honden een halsband met badge waarop onze naam & telefoonnummer staat. Ondanks dat de kans nagenoeg nul is, dat de honden uit het omheinde bosgebied kunnen weglopen, geeft dit toch nóg een stukje extra veiligheid. De halsbanden doen wij zelf bij de hond(en) om & af bij het ophalen/ thuisbrengen.

Individuele wandelingen

Wandeltijden

Maandag 08:00 – 12:30 (vrij)

Dinsdag 12:00 – 12:30 (vrij)

Donderdag 12:00 – 12:30 (vol)

Woensdag 09:00 – 15:00 (09:00 – 09:30 vrij / 11:00 – 11:30 vrij / 13:00 – 13:30 vrij & 14:30 – 15:00 vrij. Overige wandeltijden zijn vol)

Heeft u interesse in individuele wandelingen voor uw hond(en) en wilt u weten of er plek is? Neem dan contact met ons op en wij gaan kijken wat wij voor u kan betekenen.

Wie kunnen er mee?​

Voor zeer kortsnuitige honden, honden jonger dan 6 maanden, senioren, loopse teefjes, honden die moeite hebben met soortgenoten of honden met een andere (medische) reden bied ik op aanvraag individuele wandelingen aan. Individuele wandelingen vinden plaats in Hoogland en omgeving (o.a. Nieuwland, Vathorst, Hooglanderveen & Kattenbroek) met een maximale straal van 10 kilometer vanaf 3828GC te Hoogland. Bij een afstand van meer dan 5 kilometer vanaf onze postcode, kunnen er individuele wandelingen vanaf 30 tot en met 60 minuten worden ingepland. Bij een afstond onder de 5 kilometer vanaf onze postcode, kunnen er individuele wandelingen vanaf 15 tot en met 60 minuten worden ingepland. 

Tijdens de individuele wandelingen gaan wij bij de thuislocatie of nabije locatie van uw hond(en) wandelen. De volle aandacht gaat naar uw hond(en) en de wandeling word specifiek op uw wensen aangepast. Ideaal dus voor pups, senioren, honden die ziek of herstellende zijn en reactieve honden.

Locatie

Individuele wandelingen vinden plaats vanaf de thuislocatie of in de nabije omgeving.

Veiligheid

Mits anders afgesproken, blijven honden tijdens de individuele wandelingen aangelijnd. Als wij besluiten de hond te laten loslopen, dan zal hij een halsband met penning dragen van onze uitlaatservice. Uiteraard laten wij honden alleen loslopen op daarvoor toegewezen plekken.

Tijdens de groeps- en individuele wandelingen

Natuurlijk zijn er lekkere koekjes beschikbaar voor tijdens de wandeling en een bak fris water na de wandeling. Tijdens de wandeling begeleiden wij de honden waar nodig op een positieve wijze, waarbij er duidelijke grenzen zijn in wat wel/niet is toegestaan tijdens de wandeling. Dit om de veiligheid te garanderen en de wandelingen voor iedere hond leuk te houden. 

Bij slecht weer zullen de honden vies worden tijdens onze wandeling. Na het wandelen verwijder ik de ergste viezigheid en zorg ervoor dat de honden handdoek-droog thuiskomen. Echter dien je er wel rekening mee te houden dat de hond dus niet blinkend schoon is bij thuiskomst.

Aanmeldprocedure groeps- en/of individuele wandelingen

Voordat u zich aanmeldt voor een kennismakingsgesprek wil ik u vragen de Algemene voorwaarden zorgvuldig door te lezen. Als u zich in deze voorwaarden kunt vinden, kom ik bij u langs voor een kennismakingsgesprek van circa 30 minuten. Tijdens dit gesprek overhandig ik u het Intakeformulier, de Sleutelovereenkomst en Privacyverklaring. Deze kunt u op uw gemak doorlezen en als er vragen zijn hoor ik dit graag. Voor de proefwandeling of eerste individuele wandeling dienen alle papieren ondertekend te zijn. Deze mogen bij mij door de brievenbus worden gedaan, ik kom ze ophalen of ik neem ze mee wanneer ik uw hond(en) voor het eerst kom ophalen.

Ook mag u voor mij het paspoort bij de eerste wandeling neerleggen, zodat wij de vaccinaties kunnen controleren. Bij thuiskomst zullen wij de formulieren ondertekenen en ontvangt u deze ingescand op uw mail retour.

Feestdagen & Vakanties 2021

Feestdagen 2021; Pootsitief hondenuitlaatservice + dierverzorging aan huis geopend

 • Zondag t/m dinsdag 14, 15 & 16 februari (Carnaval)
 • Vrijdag 2 april (Goede vrijdag)
 • Dinsdag 27 april (Koningsdag)
 • Donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag)
 • Vrijdag 31 december (Oudejaarsdag)

Bij Pootsitief gaan wij er vanuit dat uw hond(en) gewoon meegaat op bovenstaande dagen met de groepswandeling of individueel. Mocht u geen gebruik willen maken van de uitlaatservice deze dagen, dan horen wij dit graag. Er vind geen restitutie plaats bij het niet nodig achten van onze diensten tijdens deze dagen.

Feestdagen 2021; Pootsitief hondenuitlaatservice + dierverzorging aan huis geopend:

 • Maandag 5 april (2e paasdag)
 • Maandag 24 mei (2e pinksterdag)

Bij Pootsitief gaan wij er vanuit de uw hond(en) op bovenstaande dagen niet meegaat op groepswandeling of individueel. Voor deze dagen hoeft u niet te betalen. Wanneer u wel wilt dat uw hond(en) met 2e paasdag of 2e pinksterdag meegaat op wandeling, dan dient u dit minimaal 2 weken van tevoren aan te vragen. 

Feestdagen; hondenuitlaatservice gesloten/ dierverzorging aan huis geopend:

 • Zondag 4 april (1ste Paasdag)
 • Zondag 23 mei (1ste Pinksterdag)
 • Zondag 5 december (Sinterklaas)
 • Zaterdag & Zondag 25 en 26 december (Kerst)                

Vakanties / vrije dagen 2021; Pootsitief hondenuitlaatservice + dierverzorging aan huis gesloten

 •  Zaterdag 1 t/m zondag 9 mei
 • Maandag 16 t/m zondag 29 augustus                              
Chat openen
Heeft u een vraag?