Groepswandelingen Ochtend

Wandeltijden

Dinsdag 09:30 – 10:30

Donderdag 09:30 – 10:30

De honden zullen tussen 08:15 – 09:15 worden opgehaald en tussen 11:00 – 12:00 worden thuisgebracht.

Voor beide ochtenden zijn er nog enkele plekken vrij! Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Wie kunnen er mee?

De groepswandelingen zijn toegankelijk voor reuen en teven vanaf de leeftijd van circa 6 maanden. Om de reistijd voor de honden zo kort mogelijk te houden, halen wij honden voor groepswandelingen op uit Hoogland, Vathorst, Nieuwland en Kattenbroek.

Wandelingen

De groepswandelingen vinden plaats op een omheind bosgebied; Landgoed Pijnenburg van circa 6 hectaren. Dit gebied is speciaal ingericht voor professionele uitlaatservices. In dit gebied kunnen geen recreanten, andere honden, ruiters en/of wild komen. Wij hechten veel waarde aan veiligheid en zijn dan ook erg blij met dit gebied. Zo kunnen wij ook honden meenemen die normaliter niet los kunnen doordat zij bijvoorbeeld veel (na-) jagen.

Bij de groepswandelingen lopen wij in kleine groepen van maximaal 6 honden ongeveer 60 minuten waarbij de honden in alle veiligheid los kunnen lopen. Door de groepen klein te houden, kan ik mijn aandacht goed over de honden verdelen en het groepsproces waar nodig adequaat bijsturen. 

Veiligheid

De honden worden individueel in speciaal op maat gemaakte hokken vervoerd. In de hokken liggen antislip matten waardoor de honden met voldoende grip en zacht kunnen liggen tijdens de rit. In de bus is een elektrische ventilator en automatische verlichting geïnstalleerd die de ruimte waar de honden zich bevinden, continue van frisse lucht voorziet en licht. Tevens heeft de ventilator diverse standen, zodat wij dit kunnen aanpassen aan de weersomstandigheden. Verder is er in de bus een brandblusser + EHBO-kit aanwezig al hopen wij deze niet te hoeven gebruiken.

Tijdens de wandeling dragen alle honden een halsband met badge waarop onze naam & telefoonnummer staat. Deze halsbanden en badges zijn speciaal voor Pootsitief ontworpen door Dabo’s Design. De halsbanden doen wij zelf bij de hond(en) om & af bij het ophalen/ thuisbrengen. 

Tijdens de wandeling

Natuurlijk is er lekkers voor onderweg en een bak fris water voor na de wandeling. Tijdens de wandeling begeleiden wij de hond(en) waar nodig op een positieve wijze. Wij vinden het belangrijk dat honden met name leren welk gedrag gewenst is en niet enkel welk gedrag ongewenst is. In plaats van een hond te leren wat niet mag, willen wij de hond(en) handvatten toereiken met wat wel mag. Dit maakt ook dat Pootsitief er bewust voor kiest om in kleine roedels te lopen, zodat er voldoende aandacht voor iedere hond is. Bij slecht weer willen wij u vragen een handdoek voor de hond(en) klaar te leggen, zodat de hond(en) bij thuiskomst afgedroogd kan worden.

Aanmeldprocedure

Voordat u zich aanmeldt voor een kennismakingsgesprek wil ik u vragen de Algemene Voorwaarden zorgvuldig door te lezen. Als u zich in deze voorwaarden kunt vinden, kom ik bij u langs voor een kennismakingsgesprek van circa 30 minuten. Tijdens dit gesprek overhandig ik u het Intakeformulier, de Sleutelovereenkomst en Privacyverklaring. Deze kunt u op uw gemak doorlezen en als er vragen zijn hoor ik dit graag. Voor de proefwandeling of eerste individuele wandeling dienen alle papieren ondertekend te zijn. Deze mogen bij mij door de brievenbus worden gedaan, ik kom ze ophalen of ik neem ze mee wanneer ik uw hond(en) voor het eerst kom ophalen.

Ook mag u voor mij het paspoort bij de eerste wandeling neerleggen, zodat wij de vaccinaties kunnen controleren. Bij thuiskomst zullen wij de formulieren ondertekenen en ontvangt u deze ingescand op uw mail retour.

Feestdagen & Vakanties 2020-2021

Pootsitief is op veel feestdagen geopend en dan ook toegankelijk voor groeps- en individuele wandelingen. Voor het uitgebreide overzicht + informatie, verwijzen wij u vriendelijk door naar het volgende bestand: Feestdagen

Op officiële feestdagen gaan wij er vanuit dat de hond(en), zonder tegenbericht, niet meegaat op groepswandeling. Op de meeste officiële feestdagen waaronder 2e Paasdag is Pootsitief wél geopend en kunnen er op aanvraag dan ook groepswandelingen plaatsvinden.

Op niet-officiële feestdagen waaronder Oudjaarsdag gaan wij er vanuit dat de hond(en) gewoon meegaat op groepswandeling op de afgesproken dagen/tijdstippen met de groepswandeling of individueel.

De vakantiedata voor 2021 volgen nog.

Chat openen
Heeft u een vraag?