Wandeltijden

Dinsdag 09:30 – 10:30

Donderdag 09:30 – 10:30

De honden zullen tussen 08:15 – 09:15 worden opgehaald en tussen 11:00 – 12:00 worden thuisgebracht.

Voor beide ochtenden zijn er nog enkele plekken vrij! Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Wie kunnen er mee?

De groepswandelingen zijn toegankelijk voor reuen en teven vanaf de leeftijd van circa 6 maanden. Om de reistijd voor de honden zo kort mogelijk te houden, halen wij honden voor groepswandelingen op uit Hoogland, Vathorst, Nieuwland en Kattenbroek.

Wandelingen

De groepswandelingen vinden plaats op een omheind bosgebied; Landgoed Pijnenburg van circa 6 hectaren. Dit gebied is speciaal ingericht voor professionele uitlaatservices. In dit gebied kunnen geen recreanten, andere honden, ruiters en/of wild komen. Wij hechten veel waarde aan veiligheid en zijn dan ook erg blij met dit gebied. Zo kunnen wij ook honden meenemen die normaliter niet los kunnen doordat zij bijvoorbeeld veel (na-) jagen.

Bij de groepswandelingen lopen wij in kleine groepen van maximaal 6 honden ongeveer 60 minuten waarbij de honden in alle veiligheid los kunnen lopen. Door de groepen klein te houden, kan ik mijn aandacht goed over de honden verdelen en het groepsproces waar nodig adequaat bijsturen. 

Veiligheid

De honden worden individueel in speciaal op maat gemaakte hokken vervoerd. In de hokken liggen antislip matten waardoor de honden met voldoende grip en zacht kunnen liggen tijdens de rit. In de bus is een elektrische dakventilator geïnstalleerd, zodat de ruimte waar de honden zich bevinden continue van frisse lucht wordt voorzien. Daarnaast is deze ruimte goed verlicht door middel van automatische verlichting. Verder is er in de bus een brandblusser + EHBO-kit aanwezig.

Tijdens de wandeling dragen alle honden een halsband met badge waarop onze naam & telefoonnummer staat. Ondanks dat de kans nagenoeg nul is, dat de honden uit het omheinde bosgebied kunnen weglopen, geeft dit toch nóg een stukje extra veiligheid. De halsbanden doen wij zelf bij de hond(en) om & af bij het ophalen/ thuisbrengen.

Tijdens de wandeling

Natuurlijk zijn er lekkere koekjes beschikbaar voor tijdens de wandeling en een bak fris water na de wandeling. Tijdens de wandeling begeleiden wij de honden waar nodig op een positieve wijze, waarbij er duidelijke grenzen zijn in wat wel/niet is toegestaan tijdens de wandeling. Dit om de veiligheid te garanderen en de wandelingen voor iedere hond leuk te houden. 

Bij slecht weer zullen de honden vies worden tijdens onze wandeling in het bos door het ontstaan van modderpoelen. Na het wandelen verwijder ik de ergste viezigheid en zorg ervoor dat de honden handdoek-droog thuiskomen. 

Aanmeldprocedure

Voordat u zich aanmeldt voor een kennismakingsgesprek wil ik u vragen de Algemene Voorwaarden zorgvuldig door te lezen. Als u zich in deze voorwaarden kunt vinden, kom ik bij u langs voor een kennismakingsgesprek van circa 30 minuten. Tijdens dit gesprek overhandig ik u het Intakeformulier, de Sleutelovereenkomst en Privacyverklaring. Deze kunt u op uw gemak doorlezen en als er vragen zijn hoor ik dit graag. Voor de proefwandeling of eerste individuele wandeling dienen alle papieren ondertekend te zijn. Deze mogen bij mij door de brievenbus worden gedaan, ik kom ze ophalen of ik neem ze mee wanneer ik uw hond(en) voor het eerst kom ophalen.

Ook mag u voor mij het paspoort bij de eerste wandeling neerleggen, zodat wij de vaccinaties kunnen controleren. Bij thuiskomst zullen wij de formulieren ondertekenen en ontvangt u deze ingescand op uw mail retour.

Feestdagen & Vakanties 2020-2021

Pootsitief is op veel feestdagen geopend en dan ook toegankelijk voor groeps- en individuele wandelingen. Voor het uitgebreide overzicht + informatie, verwijzen wij u vriendelijk door naar het volgende bestand: Feestdagen

Op officiële feestdagen gaan wij er vanuit dat de hond(en), zonder tegenbericht, niet meegaat op groepswandeling. Op de meeste officiële feestdagen waaronder 2e Paasdag is Pootsitief wél geopend en kunnen er op aanvraag dan ook groepswandelingen plaatsvinden.

Op niet-officiële feestdagen waaronder Oudjaarsdag gaan wij er vanuit dat de hond(en) gewoon meegaat op groepswandeling op de afgesproken dagen/tijdstippen met de groepswandeling of individueel.

De vakantiedata voor 2021 volgen nog.