IN OPLEIDING

Op dit moment zijn wij in opleiding voor kynologisch instructeur & gedragstherapeut 

Wij volgen onze studie bij Annorlunda, wat staat voor “anders”, waarbij het welzijn van de hond de basis is van waaruit wij werken ondersteund door de meest recente wetenschappelijke inzichten. Leren zonder druk, dwang, pijn, intimidatie en angst.

1 op 1 training

Begin 2022 doe ik eindexamen voor mijn opleiding tot individueel kynologisch instructeur. Na die tijd ben ik als opgeleid trainer beschikbaar om hond-mens combinaties samen les te geven. Mijn specialisatie berust op individuele training, waarbij wij aan de slag gaan met jou & je hond, je niet hoeft te wachten op anderen en wij specifiek kunnen inspelen op de punten waar jullie aan willen werken. Deze vorm van training is voor iedere combinatie geschikt, maar zeker voor eigenaren met een specifieke hulpvraag, honden welke snel zijn afgeleid of honden die om andere redenen niet geschikt zijn voor groepslessen. 

Naast opvoedkundige oefeningen zoals het aanleren van bijvoorbeeld de commando’s zit & af, kunnen wij ook werken aan het wandelen zonder trekken, de oefening laag en is er de mogelijkheid voor leuke fun-oefeningen waarbij plezier en samenwerken tussen hond en eigenaar voorop staan.

Gedragstherapie

Ik verwacht over circa 1 jaar klaar te zijn met de volledige opleiding tot hondengedragstherapeut. Ondanks dat het een vrij beroep is en eenieder zich gedragsdeskundige/ gedragscoach mag noemen, hecht ik persoonlijk veel waarde aan een gedegen onderbouwde theoretische en praktische basis met behulp van moderne trainingsmethodes.

Op dit moment zijn wij beschikbaar om samen met eigenaren aan de slag te gaan met betrekking tot diverse soorten gedragsproblemen. Te denken valt aan diverse vormen van angst (o.a. verlatingsangst/ angst voor mensen), agressie (o.a. richting honden/ bezitsagressie) of andere vormen van gedragsproblemen. 

Omdat wij nog niet gediplomeerd zijn, werken wij nog niet aan casussen waarbij er sprake is geweest van, of een groot risico is op bijtincidenten. Hiervoor verwijzen wij u door naar www.nvgh.nl