Je had je het leven met een hond zo anders voorgesteld, gezellig samen met je viervoeter op pad om vervolgens zorgeloos naar werk te rijden, uiteten te gaan of op familiebezoek te kunnen. Helaas is dit voor jullie minder vanzelfsprekend, omdat jouw hond moeite heeft met alleen thuis zijn. Misschien zit je meer thuis dan je lief is, ben je afhankelijk van de oppas of ga je met een knoop in je maag tóch even naar die doktersafspraak wetende dat je hond in paniek raakt.
Als internationaal gecertificeerd verlatingsangst-expert kan ik jou en je hond volgens de laatste, wetenschappelijke inzichten, écht helpen, zodat jij je vrijheid terugkrijgt en je hond in de relax-modus thuis is wetende dat je vanzelf terugkomt.
“Hij stopt vanzelf wel met blaffen” is een opmerking die ik maar wat vaak heb gehoord, en ja een uitgeputte hond zal het (tijdelijk) opgeven om op een later moment weer (vaak nog intenser) te gaan blaffen of zich maar hulpeloos in een hoekje terug te trekken. Dit is een scenario waar ik héél ver (& dan bedoel ik echt héél ver) bij vandaan blijf. Onder mijn begeleiding laten wij honden niet verzuipen in hun emoties of het uitzoeken.
Mijn werkwijze richt zich op stress-vrij trainen, volgens de laatste wetenschappelijke en bewezen inzichten die écht werken, waarbij wij geen gebruik maken van angst, intimidatie of stress veroorzakende factoren. Ieder traject is uniek en aangepast op het tempo van jouw hond, om zoveel mogelijk mooie stappen te kunnen maken in het ontspannen thuis zijn. Vanaf de zijlijn sta ik jullie bij in het keihard bikkelen om de verlatingsangst van je hond vaarwel te gaan zeggen, zodat jij met een gerust hart van huis kunt en je hond zich enkel hoeft af te vragen of hij gaat chillen op de bank of zijn kleed. Geen Quick-Fix dus, maar toewerken naar een oplossing waar jullie een heel leven lang plezier van gaan hebben.
Alle begeleiding tijdens dit traject is online in combinatie met een eenvoudige app, waardoor het niet uitmaakt waar jullie wonen of vanuit welke plek(ken) jullie de training willen volgen! Via de huidige technologieën (o.a. Zoom) kan ik perfect met jullie meekijken voor de begeleiding en hoef ik geen storende factor te zijn bij jullie thuis. Zo trainen we in de voor jullie meest normale setting, hierdoor halen wij het maximale uit jullie traject!
Denk je nu; Yes, dit wil ik! Dan zijn jullie van harte welkom 🙂
Als verlatingsangst-kanjer kun je bij mij kiezen uit 3 verschillende trajecten. De keuze die je hierin maakt, is volledig aan jou. Bij de FAQ’s onderaan deze pagina kun je meer lezen over de trajecten om een goede afweging te maken welke het beste bij jullie past. Iedere eigenaar start altijd met een 1-2 of 3 Pootjestraject om vervolgens al dan niet te kiezen voor een vervolgprogramma.
Na het volgen van een traject is er de mogelijkheid om via een vervolgprogramma te verlengen, zolang jij en je hond nog begeleiding wensen. Je hebt hierbij de keuze uit een 2-sterren traject, waarbij je intensieve begeleiding ontvangt óf het 1-ster traject waar ik vanaf de zijlijn met je meekijk. Heb je een andere wens, bijvoorbeeld een verlenging van 1 week? Stuur mij dan even een berichtje.
Logisch dat je jezelf dit afvraagt, want wat is verlatingsangst eigenlijk? Hoe weet je of jouw hond dit heeft & of een verlatingsangsttraject de juiste zet is? Dit kun je allemaal teruglezen in mijn uitgebreide artikel. Kom je er niet uit? Schroom dan niet om mij een berichtje te sturen, ik help jullie graag.
Jep, ook puppy’s kunnen al verlatingsangst hebben. Wat veel fokkers en eigenaren niet weten, is dat verlatingsangst genetisch doorgegeven kan worden. Een moederhond met verlatingsangst kan dit dus aan haar pups doorgeven. Dit wetende is het nóg belangrijker om direct aan de bel te trekken als je denkt dat jouw pup verlatingsangst heeft en het niet weg te sjoemelen onder “hij moet het nog leren” of “dit is een fase”. Better safe than sorry!
Dit geldt echter ook voor een hond die ouder is. Ook dan kunnen zij nog verlatingsangst ontwikkelen door bijvoorbeeld een verhuizing, verandering van de gezinssituatie of een angstige ervaring tijdens het alleen zijn (b.v. onweer). Wanneer senior-honden opeens moeite krijgen met alleen thuis zijn, is het extra belangrijk om medische redenen bij de dierenarts uit te sluiten maar daar help ik je bij.
Nu! Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter de prognose. Honden die al lang dealen met verlatingsangst, zullen een langer traject nodig hebben om dit achter zich te kunnen laten.
Een Kong geven, voer strooien, je hond laten uit blaffen, opsluiten in de bench, een blafband, je sleutels 20x per dag oppakken of tijd opbouwen. Allemaal adviezen die je mogelijk hebt gehad en/of hebt uitgeprobeerd, maar allemaal weinig of niks teweeg hebben gebracht. Is er nog íets wat ons kan helpen? Jazeker!
Naast mijn opleiding tot hondengedragstherapeut en paraveterinair heb ik mij internationaal gespecialiseerd in verlatingsangst bij honden. Tijdens mijn opleiding tot gedragstherapeut heb ik veel geleerd over verschillende soorten probleemgedrag, waaronder ook verlatingsangst. Echter voelde het voor mij te basic, ik wist veel, maar niet alles & dat voelde niet goed ten opzichte van de honden en eigenaren die mij om hulp vroegen. Dit maakt dat ik mij heb gespecialiseerd middels de SA-PRO opleiding die alle meest uitgebreide en recente kennis rondom dit onderwerp uit de USA & UK heeft samengevoegd, waardoor ik nu kan zeggen écht voor de volle 100% jou en je hond de best mogelijke zorg te kunnen geven die er is en de grootste slagingskans om de verlatingsangst achter jullie te laten.
Ik snap dat je zoekende bent naar houvast en een punt om naartoe te werken. Helaas valt er op deze vraag geen eenzijdig antwoord te geven, want iedere hond en eigenaar zijn speciaal. Jullie hebben een eigen startpunt vanuit waar op maat een trainingsplan zal worden gemaakt. De reis die jullie afleggen om het maximale uit het traject te halen, zal uniek in zijn soort zijn. Natuurlijk zijn er wel gemiddelde bekend van andere SA-Pro trainers wereldwijd en studies, waarbij het gemiddelde circa 1 jaar is voor een paar uurtjes alleen thuis zijn.
! Het is dus niet zo dat wanneer je een traject van 4-8 of 12 weken kiest, je hond na deze tijd geen verlatingsangst meer heeft. In deze periode werk je toe naar ontspanning bij je hond wanneer jij van huis wilt gaan of weg bent gedurende een X aantal seconden/minuten/uren, afhankelijk van wat jouw hond op dat moment aankan
De keuze die je hierin maakt, is volledig aan jou. Er zijn zaken die je jezelf kunt afvragen om een weloverwogen keuze te maken, bijvoorbeeld;
Voordat je een pakket aanschaft, heb ik natuurlijk nog geen inzicht op de intensiteit van de verlatingsangst bij jouw hond. Welk pakket dus het meest passend is bij jullie, hangt in eerste instantie af van je antwoorden op bovenstaande vragen. Als jouw hond al stress-signalen vertoont wanneer jij aanstalten maakt om te vertrekken óf al langere tijd last heeft van verlatingsangst, adviseer ik je minimaal te kiezen voor een 2 Pootjes traject 8- wekentraject om progressie te gaan zien. Verder is mijn advies aan de hand van jouw ervaringen als volgt:
Twijfel je nog? Je kunt via Hondenpraat een zoomsessie van 1/2u boeken waarin wij samen kunnen kijken naar wat het beste bij jullie past.
Zeker! Wanneer het einde van je traject in zicht is, kun je kiezen voor een 1- of 2pootjes verlengingstraject waarbij de begeleiding nog 4 weken doorloopt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen deze verlenging herhaaldelijk te kopen als je bijvoorbeeld 8 weken extra begeleiding vanaf de zijlijn wenst
Veel! Jullie zullen samen aan de slag moeten met mijn adviezen en op maat gemaakte trainingsplannen die je 4-5x per week ontvangt. Gedurende de begeleidingsperiode kun je met alle vragen, zorgen of successen bij mij terecht. Als jij de eigenaar bent die bereid is veel tijd, geduld en liefde in je hond te steken en daarnaast openstaat voor veranderingen, dan kan ik jullie met al mijn kennis en ervaringen helpen!
Idealiter train je 4-5x per week om een consistente basis te leggen en zoveel mogelijk positieve ervaringen voor je hond op te doen dat alleen thuis zijn niet eng is. Gedurende de eerste 1-2maanden zal iedere training zo’n 30 minuten per dag kosten. Hoe verder je in het trainingsproces komt, hoe meer tijd jullie aan het trainen besteden & jij stapje bij beetje ook meer vrijheid krijgt om iets te ondernemen tijdens de training. Denk er wel om dat je hond vóór iedere training aan zijn behoeften is gekomen, dus goed uitgelaten, mentaal gestimuleerd en vrij is van honger en dorst. Dit komt bovenop je daadwerkelijke trainingstijd, houd daar dus rekening mee
Om optimaal gebruik te maken van alle mogelijkheden die mijn training biedt, is het hebben van internet, laptop/mobiel/tablet, een webcam, microfoon en een mobiel met de mogelijkheid tot het kunnen downloaden van een app aan te raden.
Absoluut! Veel van jullie zullen een gezin thuis hebben & nee die hoef je zeker niet iedere training de deur uit te bonsjoeren of iets voor te regelen. Als zij tijdig naar boven gaan en zich daar zo stil mogelijk kunnen houden (tipje; koptelefoon/gamen/youtuben) is dit prima te combineren.
Nee, honden moeten niet in een bench tijdens de training. Over het algemeen voelen de meeste honden zich comfortabeler met meer ruimte en keuzevrijheid over waar zij gaan liggen. Soms is het in het begin wel nodig de hond te beperken in ruimte, maar dan schermen wij een ruimte af middels puppyhekjes en niet in een bench.
Het werken met voer, bijvoorbeeld een gevulde Kong, is een veel gehoord advies voor honden die moeite hebben met alleen thuis zijn. In mijn trainingen gebruiken wij inderdaad geen voer, dus als je een hond hebt die niet voergericht is kun je zeker ook aan de slag. Het gebruik van voer kan honden hier afhankelijk van maken, maar wat als het voer op is na 15 minuten en je een uur weg moet/ of je hond raakt het voer niet aan? Grote kans dat je hond dan alsnog compleet in de paniek schiet & dat willen wij niet. Daarom gaan wij met mijn training ervoor zorgen dat je hond zelfvertrouwen en rust opbouwt, zodat hij ontspannen thuis alleen kan blijven zonder afhankelijk te zijn van factoren die op/leeg- kunnen raken of de angst zelfs kunnen verergeren.
Een start-sessie kan ingepland worden op maandag, woensdagavond & vrijdag en geregeld op zaterdag. Zie het boekingssysteem 🙂
Een zoom-call kan ingepland worden op maandag, woensdagavond & vrijdag en geregeld op zaterdag. Zie het boekingssysteem 🙂
Dat mag zeker! Het is juist super fijn om deze back-up te hebben, zodat je ook tijdens het traject toch nog dingen voor jezelf kunt ondernemen zonder hond.
Als jij nu (nog) niet toe bent aan een volledig op maat gemaakt traject voor de verlatingsangst van je hond, maar opzoek bent naar een laagdrempelige manier van advies en support heb ik een fijne tussenoplossing voor je! In de Facebookgroep Heroes, opgericht door Julie Naismith, kun je terecht met vragen rondom de verlatingsangst van je hond. Je krijgt hierbij géén op maat gemaakt trainingsplan, maar wel toegang tot de trainingsapp. Daarnaast kun je in de privé-groep terecht met al je vragen en ontvang je support van mede-eigenaren die in dezelfde situatie zitten. De oprichtster en trainsters binnen de groep zijn voornamelijk Amerikaans, dus beheersing van de Engelse taal (of Google translate :))is wel noodzakelijk.
Ik heb mijn opleiding gedaan bij Julie Naismith en kan haar werkwijze, nuchtere blik en out-of the box ideeën erg waarderen, dus jullie vast ook 🙂 Wil je lid worden van Heroes? Dat kan voor 3 maanden tegen een betaling van £107 of in termijnen. Lijkt dit je wat, dan kun je voor alle info & inschrijving naar deze link.
Misschien begon je al te zuchten bij het lezen van de woorden “technologieën, zoom & app” op deze pagina, maar dat is nergens voor nodig! Zelf ben ik echt vreselijk atechnisch en ook ik kom eruit, omdat het écht heel eenvoudig is. Dus als ik het kan, kan jij het zeker 😉
Nee hoor! Jullie zullen geregeld foto’s of filmpjes voorbij zien komen van kanjers die het verlatingsangsttraject volgen, omdat het leuk is de voortgang te delen, maar ook om nóg meer honden(eigenaren) te bereiken die mogelijk mijn hulp kunnen gebruiken. Het beeldmateriaal wat ik deel, gaat altijd in overleg met de eigenaren. Wil je dit dus niet, no problemo!
Allereerst zou ik je willen vragen een blik te werpen naar mijn artikelen over lichaamstaal, stress-signalen en de stress-emmer. Ik kan je ook aanraden dit filmpje te bekijken als je het fijn vind om een beeld te krijgen bij de signalen.
Kun je het antwoord op je vraag niet vinden via deze pagina, stuur dan een berichtje
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |